Te huur

In de loop der jaren heb ik een ruime ervaring opgedaan met het schrijven van teksten en het lesgeven op het gebied toneelschrijven en dramaturgie. Bij dramaturgie ging het niet alleen om tekstanalyse, interpretatie en theatergeschiedenis, maar ook om een breder perspectief van filosofie en cultuurgeschiedenis. Ook geef ik lezingen en inleidingen bij voorstellingen op dit terrein.

Naast het schrijven van toneel laat ik me soms ook wel in met het werken op de vloer. Regisseren is voor mij geen hoofddoel, maar als het gaat om kleinschalige producties met niet al te grote bezettingen is het een heerlijke manier om met de praktijk van theater bezig te zijn.

Wat schrijven betreft gaat mijn voorkeur uit naar theater, zowel toneelteksten als meer beschouwend werk over theater, toneelgeschiedenis en klassiek of modern repertoire. Daarnaast schreef ik ook artikelen over (amateur)theater, recensies en projectopzetten.

Als docent en scrip(tie)begeleider heb ik me op hetzelfde terrein bewogen. Met enthousiasme lesgeven aan een geïnteresseerd gehoor (en dat te prikkelen om zich in de stof te verdiepen) is het mooiste wat er is. Ik heb het ook altijd bijzonder gevonden om aan heel uiteenlopende groepen en op verschillende niveau’s les te geven: studenten wetenschappelijk onderwijs, ouderen, jongeren, amateurs, enz. Natuurlijk moet ik me wel thuis voelen in de stof. Met een afgeronde studie filosofie en theaterwetenschap en een brede interesse in geschiedenis, literatuur, psychologie en maatschappij – naast de nodige praktische achtergrond in het theater – heb ik best een brede achtergrond, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik overal even goed in thuis ben.


Je kunt mij vragen voor de volgende activiteiten:

• toneelschrijfopdrachten

• regie

• cursussen of workshops op het gebied van theater, theatergeschiedenis, dramaturgie en tekstanalyse.

• cursussen of workshops op het gebied van toneelschrijven

• begeleiding of advies bij het schrijven van toneelteksten

• begeleiding of advies bij het schrijven van scripties op het gebied van theater

• inleidingen bij voorstellingen e.d.

• jureren

Vergoedingen in overleg.