Verhalen

In de afgelopen jaren schreef ik een aantal verhalen. Ze zijn nog niet gepubliceerd en af en toe verandert er nog wel eens wat. Vanzelfsprekend zit er copyright op, maar wie wil mag de teksten uitprinten en op bescheiden schaal verspreiden onder kennissen. Herplaatsen op internet alleen met uitdrukkelijke toestemming van de auteur.

Reacties stel ik zeer op prijs.

 

Hieronder staan enkele verhalen rondom de figuur Jonathan Waifisch. Binnenkort volgt er meer.

(Klik op de titel om het verhaal te openen)

Rozemarijnsteeg
Na een bezoek aan een collega als beginnend advocaat dwaalt Jonathan Waifisch door een stadje waar hij pijnlijke herinneringen heeft liggen. Herinneringen aan een lang geleden geliefde worden doorkruist door de ontmoeting met een merkwaardig groepje toneelspelers dat een merkwaardig toneelstuk aan het repeteren is. (lees meer)

 

Hospitaalhoer
Als Jonathan zijn stem kwijt raakt moet hij onverwacht in het ziekenhuis blijven voor een heel andere kwaal, die wel eens ernstig zou kunnen uitpakken. Opgesloten in een ouderwetse, grote ziekenzaal raakt hij geïntrigeerd door een oude vrouw in het bed tegen over hem. Ze is zwaar opgemaakt, gedraagt zich flemering, ongeremd, maar ook woest. De tweede nacht gaat hij op onderzoek uit om uit te vinden wat er met haar aan de hand is. (lees meer)

 
Nachtvader
Als Jonathan laat in de avond terug naar huis reist in zijn pas gekocht auto, krijg hij bezoek van zijn gestorven vader. Nadat hij is aangehouden door een agent, worden de rollen omgedraaid en zit zijn vader achter het stuur. Jonathan hoort hem een gesprek voeren met zijn grootvader, totdat ze opnieuw door verkeerspolitie worden aangehouden. Een reis door de lange nacht, waarbij droom en werkelijkheid door elkaar bewegen. (lees meer)